top of page

Kampen mot korona fortsetter i Kassala

I Kassala, Sudan, er korona en stor trussel mot fattige. Som store deler av Afrika har landet foreløpig lave rapporterte smittetall, men antallet øker for hver dag. Senteret vårt i Kassala har vært nødt til å stenge ned for å begrense smittespredning, men de frivillige fortsetter arbeidet for barn og unge på gata.

Vil du bidra med penger til mat og såpe i Kassala? Vipps et beløp til Tiltrygghet: 99527 og merk betalingen med "korona".

De siste to månedene har de frivillige ved senteret til vår søsterorganisasjon From Street to Safety i Kassala delt ut såpe, antibac og munnbind til over 1100 av byens barn. I tillegg har organisasjonen delt ut 200 porsjoner med ferdigpakket mat hver eneste dag. Maten lages på kjøkkenet på kontoret deres, pakkes inn i poser og deles ut av frivillige på fire ulike markedsplasser rundt omkring i byen. Det er her barna ofte kommer for å tigge eller jobbe, og hvis ingen av de mulighetene er tilstede; stjele mat. Utdeling av mat er bedre både for barna, eierne av markedsbodene og for å begrense smitterisiko. På lengre sikt ønsker vi selvsagt at disse barna skal gå på skole slik at de kan slippe et hardt liv på gata, men under koronapandemien har organisasjonen vært nødt til å ty til slike kortvarige løsninger da skolene er stengt.

Som vi i Norge har lært de siste månedene, er såpe den mest effektive måten å bekjempe koronaviruset på. I Sudan har såpe lenge vært veldig dyrt, og noe man må spare på. Utdelingen av såpe er derfor livsviktig.

Vil du bidra med penger til mat og såpe i Kassala? Vipps et beløp til Tiltrygghet: 99527 og merk betalingen med "korona".

Frivillige i Kassala som planlegger dagens utdeling av såpe til barna som bor eller jobber på gata i Kassala.

Frivillig deler ut en porsjon mat til en gutt i byen.

Maten tilberedes

En frivillig deler ut antibac til barna.

Informasjon om korona er også viktig!

Utdeling av mat

Så glad kan man bli for antibac!

Barn og ungdom på gata får såpe.

Noen av de frivillige planlegger dagens utdeling av mat.


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page