top of page

Avslutter samarbeidet med senteret i Port Sudan - satser videre i Kassala


Vi i fra Tigging til Trygghet startet vårt samarbeid med vår søsterorganisasjon Nida'al Hayat i Port Sudan i 2011. Vi er stolte og glade over samarbeidet med dem som har betydd mye for alle de flere hundre barn og ungdom som har brukt senteret gjennom flere år. Vi vet at det har betydd mye for de barn og ungdom som har fått en ny sjanse på skolen takket være innsats fra de frivillige i Port Sudan, og finansiering fra oss i Norge.

Målet har likevel alltid vært at organisasjonen skulle finne andre finansieringskilder enn bistand fra oss, og etterhvert stå på egne ben økonomisk. De siste 2-3 årene har vi derfor trappet ned finansieringen betydelig, men holdt tett dialog med Port Sudan.

Det siste året har det imidlertid vært vanskelig å få svar på hvor mange barn som nå bruker senteret, eller hvor mange barn de har bidratt til får gå på skolen det siste året. Vi vet at de har gjort en god jobb tidligere med å hjelpe barn til å komme tilbake på skolen, men vi er derfor usikre på hvordan situasjonen er nå.

Ettersom det er vanskelig for oss å garantere hvilke resultater Nida'al Hayat har hatt det siste året, mener styret at det er riktig å avslutte vårt formelle samarbeid med dem. Dette er selvfølgelig leit. Samtidig mener vi at det er viktig å være sikre på at vi kan stå inne for et slikt samarbeid.

Vi satte på årsmøte vårt i januar ikke av noen penger til overføring til Port Sudan i 2018, annet enn noen restmidler som de ikke fikk brukt opp i 2017. Avslutningen av samarbeidet vil derfor ikke få betydning for vår økonomi i år.

Vi i styret synes det er ryddig å informere dere som er faddere og støttespillere å si tydelig fra hvorfor vi avslutter samarbeidet med Nida'al Hayat, og håper dere vil være med oss videre i vårt samarbeid med vår andre søsterorganisasjon "From Street to Safety", som jobber med senteret i Kassala.

Tusen takk for støtten deres til både Kassala og Port Sudan gjennom mange år - dere har gjort en forskjell for mange barn på gata i Sudan!


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page